У зоні відчуження розпочато впровадження електронних квитків для відвідувачів

У тестовому режимі запрацювала система «Електронний квиток», яка удосконалить двосторонній зв’язок із відвідувачами, забезпечить прозорість процесів проходження заявки для відвідування зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення.

«Через зростаючий попит від громадян створення зручної інфраструктури та якісних сервісів для відвідувачів стало важливим завданням, які Агентство має виконати. Впровадження електронного квитка забезпечить оперативність, комфорт та прозорість процедур відвідування зони відчуження, але основним аспектом залишається забезпечення радіаційної безпеки під час знаходження на цій території», – акцентує Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталій Петрук.

За словами директора Державного підприємства «Центр інформаційно-технічного забезпечення» Андрія Наумова, завдяки процесам автоматизації нової системи спрощується процедура подання заяв для відвідування зони відчуження та скорочуються терміни для їх опрацювання. Окрім того, процеси обробки і створення програм відвідування передбачають двосторонній зв’язок із заявниками, що забезпечує прозорість процесів. Крім того, впровадження електронних квитків дозволить зекономити понад 400 000 аркушів паперу щорічно.

Він, також зазначив, що на цей час система буде працювати паралельно з нинішнім алгоритмом подання заяв, як пілотна. Результати будуть проаналізовані та на основі висновків система буде доопрацьована. Після подання заявки через Систему, до моменту виставлення рахунку, будуть прийматись тільки технічні правки.

Прес-служба ДАЗВ