Голова Держатомрегулювання взяв участь у засіданні Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів

Голова Державної інспекції ядерного регулювання Сергій Божко взяв участь у засіданні керівного комітету Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (WENRA), який відбувся в останній тиждень жовтня у Мадриді (Іспанія). Учасники форуму розглянули роботу за технічними програмами WENRA як у сфері ядерної безпеки, так і питань поводження з радіоактивними відходами. Були заслухані звіти робочих груп Асоціації з гармонізації законодавства, з безпеки реакторів, радіоактивних відходів та зняття з експлуатації ядерних установок.

wenra15_1

Голова Держатомрегулювання взяв участь у засіданні Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів

Сергій Божко поінформував партнерів про поточний стан роботи гармонізації законодавства України до вимогЄвродиректив, а також про роботи з продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 Южно-Української АЕС та блоків №1 і №2 Запорізької АЕС.

У своїй доповіді Голова Держатомрегулювання повідомив про нові виклики у зв’язку із змінами в національному законодавстві, спрямовані на дерегуляцію підприємницької діяльності.

WENRA була створена 1999 року з метою сприяння гармонізації нормативно-правової бази у сфері ядерної безпеки. До неї увійшли регуляторні органи країн Європейського Союзу, а також Швейцарії та інших європейських країн. Держатомрегулювання стала повноправним членом WENRA у березні 2015 року.

Сайт Держатомрегулювання