Янукович запросив у Чорнобиль гендиректора МАГАТЕ

Президент України Віктор Янукович запросив генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано відвідати наступного року будівництво саркофагу над Чорнобильською АЕС.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з гендиректором МАГАТЕ в Відні в п’ятницю, повідомляє президентська прес-служба.

“Віктор Янукович запросив Ю.Амано відвідати Україну наступного року та ознайомитися з ходом будівництва саркофагу над ЧАЕС”, – йдеться в повідомленні.

Президент підтвердив налаштованість України на подальшу плідну співпрацю з МАГАТЕ у сфері ядерної безпеки.

Він нагадав про пропозицію України щодо Центру ядерної безпеки на базі Чорнобильської атомної електростанції, який належав би до структури МАГАТЕ. На переконання Президента, це стане продовженням планів співпраці у цьому напрямку між МАГАТЕ, ООН та країнами, які готові підтримати фінансування цього центру.

“Україна відкрита для пропозицій щодо створення такого центру. Ми маємо унікальну можливість, досвід, який можна на базі цього центру об’єднати та уніфікувати”, – підкреслив В.Янукович.

У свою чергу, гендиректор МАГАТЕ підтвердив зацікавленість у співпраці з Україною та зауважив, що він з інтересом спостерігає за будівництвом на ЧАЕС. Амано наголосив на важливості цих робіт.Янукович пропонує МАГАТЕ створити Центр ядерної безпеки на базі ЧАЕС.

Ukrinform