На ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь» було виявлено радіаційно забруднений металобрухт

Протягом першого кварталу 2017 року державні інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання спільно з відповідними структурами інших центральних органів виконавчої влади України продовжували діяльність, направлену на виявлення у незаконному обігу радіоактивних матеріалів, що перебували поза регулюючим контролем.

Так, на ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь» при вхідному радіаційному контролі зафіксовано 2 випадки виявлення радіаційно забрудненого металобрухту.

1 випадок перевищення потужності еквівалентної дози був зафіксований в аеропорту «Бориспіль» при перевезенні громадянином України фотооб’єктиву.

У лютому 2017 року правоохоронними органами затримана група громадян України, які перевозили у своєму автомобілі гамма-дефектоскоп «Гаммарид» із захисною оболонкою зі збідненого урану.

Оскільки потужність еквівалентної дози гамма-випромінювання виявлених предметів перевищувала встановлені санітарні норми, вони були вилучені та направлені для їх подальшого безпечного та захищеного зберігання на ДМСК ДК УкрДО «Радон».

Редакція веб-сайту Uatom.org