МАГАТЕ проводить безкоштовні он-лайн курси для медичного персоналу

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з 2016 року  проводить безкоштовні он-лайн курси для медичного персоналу, медичних фізиків й інших спеціалістів, робота яких пов’язана з проведенням діагностичних, терапевтичних процедур з використанням джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ).

На сьогодні медичні фахівці всіх країн мають змогу у режимі он-лайн пройти навчання з питань радіаційного захисту у медицині, одержати відповідні сертифікати за результатами тестування.

Вже доступні он-лайн курси за двома напрямами:

«Безпека та якість у радіотерапії» («Safety and Quality in Radiotherapy»). Даний курс у вільному доступі знаходиться на інтернет-платформі МАГАТЕ. Щоб одержати доступ до нього – необхідно створити обліковий запис за посиланням. Після входу на власний аккаунт, курс стане доступним ось тут.

 «Управління дозами опромінення під час комп’ютерної томографії» («Radiation dose management in computed tomography»). Деталі доступу за посиланням.

Обидва курси є англомовними. Їх запроваджено з метою підвищення рівня радіаційного захисту при медичному застосуванні ДІВ.

Редакція веб-сайту Uatom.org