Проект Сьомої Національної Доповіді схвалено

15 липня на засіданні Колегії Держатомрегулювання схвалено проект Сьомої Національної Доповіді «Про виконання зобов’язань України відповідно до Конвенції про ядерну безпеку».

 Нагадаємо, 20 вересня 1994 року Україна підписала Конвенцію про ядерну безпеку, яка ратифікована Законом України «Про ратифікацію Конвенції про ядерну безпеку» № 736/97-ВР від 17 грудня 1997 року із заявою і застереженням. З того часу раз на три роки Україна звітує перед міжнародною спільнотою про стан безпеки ядерних установок і заходів, що вживаються для підвищення рівня безпеки.

«Сьогодні я маю честь публічно презентувати проект Національної Доповіді. Її основною метою є надання об’єктивної, неупередженої інформації про стан безпеки атомних станцій та заходів, що впроваджуються для захисту населення й навколишнього середовища в Україні», – повідомив начальник відділу експлуатаційної безпеки Держатомрегулювання Роман Халенко.

З його слів, після схвалення остаточної версії доповіді, її необхідно перекласти з української на англійську й до 12 серпня направити до Секретаріату Конвенції (МАГАТЕ) для оприлюднення на закритому веб-сайті МАГАТЕ. До 13 лютого 2017 року країни-сторони Конвенції обговорюватимуть національні доповіді, як України, так і інших країн-сторін на вищезазначеному сайті.

У період 27 березня – 07 квітня 2017 р. відбудеться Сьома нарада країн-сторін Конвенції. Національну Доповідь про виконання зобов’язань у рамках Конвенції презентуватиме у Відні офіційна делегація України.

Наприкінці заходу члени Колегії проект Доповіді схвалили.

Редакція веб-сайту Uatom.org