Гройсман пообіцяв послам країн G7 вдосконалити українське законодавство в сфері ядерної безпеки

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пообіцяв послам країн “Великої сімки” (G7) привести у відповідність із світовими стандартами законодавство України з питань ядерної безпеки.

“Вважаю, що український парламент, розуміючи важливість порушеного питання (ухвалення законопроектів, що посилюють ядерну безпеку – ІФ), налаштований на розгляд відповідних законопроектів”, – заявив В. Гройсман під час зустрічі з послами країн “Великої сімки” в середу в Києві.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, посли країн G7 висловилися за необхідність ухвалення законопроектів, що нададуть можливість подолати небажані наслідки дерегуляції у сфері ядерної безпеки: законопроект №2360а “Про внесення змін до закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії “та законопроект №2290а” Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду в сфері використання ядерної енергії”.

В. Гройсман повідомив, що вже дав доручення керівництву парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки комітету з питань промислової політики і підприємництва прискорити роботу над цими законопроектами.

Спікер українського парламенту наголосив, що ядерна безпека має залишатися пріоритетом діяльності української влади.

Учасники зустрічі також обговорили нинішню політичну ситуацію та перебіг реформ в Україні. Голова Верховної Ради зазначив, що, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, парламент минулого пленарного тижня показав свою здатність ухвалювати необхідні рішення.

“Сподіваюся, що ця тенденція залишиться і в наступні тижні. Альтернативи реформам в Україні немає, і це абсолютно очевидно”, – наголосив В. Гройсман.

У свою чергу, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що Україна високо цінують у світі завдяки унікальному історичному досвіду подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та за високий технічний рівень фахівців, що працюють у сфері ядерної безпеки.

“Крім Франції, немає в Європі більш важливою країни з точки зору ядерної енергії”, – зазначив Дж.Пайєтт.

Він наголосив, що боротьба з бюрократією в цій сфері надасть можливість Україні продовжити шлях реформування у відповідності з європейською практикою.

Інтерфакс [http://ua.interfax.com.ua/news/political/335990.html]