Висловлюємо слова подяки ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

32 роки тому на Чорнобильській АЕС трапилася одна з найжахливіших аварій в історії атомної енергетики. Вибухнув реактор четвертого енергоблоку ЧАЕС. Небезпечні радіоактивні елементи з неймовірною швидкістю поширювались Україною, радіоактивна хмара накрила території Білорусії, Польщі, країн Прибалтики, Швеції, Фінляндії та інших держав.

Чорнобильська катастрофа призвела до значних людських жертв. Все ж, масштаби аварії могли б бути значно гіршими, якби не мужність й самопожертва сотень тисяч ліквідаторів. Ризикуючи власним здоров’ям, а подекуди і життям, вони виконували свій обов’язок й захищали людство від розповсюдження радіації.  

Фото: Олександра Сироти

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм та самопожертву. Героям-ліквідаторам та їхнім родинам зичимо міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру і добра!  

На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно відійшов у вічність. Велика шана та низький уклін усім тим, хто ціною власного життя подарував майбутнє мільйонам українців.

Редакція веб-сайту Uatom.org