Нова залізнична гілка в Чорнобилі з’єднає існуючі траси з ЦСВЯП

У Чорнобилі будуватимуть залізничну гілку, яка безпосередньо підходитиме до майданчика будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Про це кореспонденту ГолосUA повідомляє директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.

Коментуючи інформацію про те, що в Чорнобилі побудують залізницю для вивезення відпрацьованого палива з українських атомних станцій, експерт зазначив, що будуватимуть шестикілометрову залізничну гілку, яка буде безпосередньо підходити до майданчика будівництва ЦСВЯП.

«У Чорнобилі будуть будувати ділянку залізниці, залізничну гілку, яка буде безпосередньо підходити до майданчика будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, оскільки навколо сховища, що будується, немає залізничних гілок», — пояснює Г.Рябцев.

За його словами, і автомобільну дорогу, відповідно, будуватимуть до нового сховища. Дорогу прокладатимуть від існуючих трас до місця нового сховища.

«Будівництво цієї залізничної гілки необхідне, оскільки йдеться про централізоване сховище, яке потрібно зв’язати з існуючою транспортною інфраструктурою. Тобто, це не означає, що спеціально будуватимуть залізничну дорогу, наприклад, від Рівненської АЕС до Чорнобильської зони, проводити спеціальну лінію, якою раз на півроку будуть перевозити відпрацьоване ядерне паливо в одному вагоні», — зазначає експерт.

«Просто потрібно якимось чином з’єднати будівельний майданчик ЦСВЯП із існуючими дорогами, з існуючою мережею, з існуючою інфраструктурою для того, щоб можна було довезти відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС без проблем. Не по ґрунтовій же дорозі будуть возити відпрацьоване ядерне паливо з АЕС», — пояснює Г. Рябцев.

За словами фахівця, згодом відпрацьоване ядерне паливо доставлятимуть з українських АЕС до ЦСВЯП існуючими дорогами, по існуючій залізничній інфраструктурі та далі, відповідно, новою залізничною гілкою довжиною 6 кілометрів до місця сховища.

Нагадаємо, ДП НАЕК «Енергоатом» і «Укренергомонтаж», що входить до складу корпорації «Укрбуд», уклали контракт на будівництво в Чорнобильській зоні ділянки залізниці, якою будуть перевозити відпрацьоване паливо з діючих українських атомних станцій.

Фото Олександра Сироти

Голос.UA