Обама проведе саміт з ядерної безпеки навесні 2016р

Президент США Барак Обама в майбутньому році очолить форум світових лідерів, спрямований на протидію глобальній розповсюдженню ядерної зброї. Про це повідомили в Білому домі, передає “Голос Америки”.

obama1308

Обама проведе саміт з ядерної безпеки навесні 2016 р

Саміт з ядерної безпеки у Вашингтоні стане першою зустріччю такого роду після того, як США і п’ять інших світових держав підписали угоду з Іраном про обмеження його ядерної програми.

Для Президента США саміт стане ще й однією з останніх можливостей добитися зрушень у галузі, де, незважаючи на його попередні спроби, прогрес був незначним, навіть з урахуванням угоди з Іраном.

Обама, який у 2009 р. лауреатом Нобелівської премії миру, зокрема, за прихильність до принципів нерозповсюдження, також може зіткнутися з ситуацією, коли американські союзники на Близькому Сході, такі як Саудівська Аравія, спробують отримати ті ж можливості в ядерній сфері, які залишені Ірану в рамках угоди.

Білий дім повідомив, що Саміт з ядерної безпеки, який відбудеться 31 березня-1 квітня 2016 р.

У повідомленні Білого дому йдеться, що форум буде присвячений шляхам “мінімізації використання високозбагаченого урану, охорони вразливих матеріалів, запобігання ядерної контрабанди, а також стримування, виявлення й перешкоджання спробам ядерного тероризму”.

“Ми не можемо дозволити собі відкладати до здійснення ядерного теракту спільну роботу по колективному підвищенню наших стандартів ядерної безпеки”, – заявляють в Білому домі.

Нагадаємо, напередодні Барак Обама застеріг від можливої війни в разі провалу ядерної угоди з Іраном.

РБК [http://www.rbc.ua/ukr/news/obama-provedet-sammit-dernoy-bezopasnosti-1439283797.html] 13/08/2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь