Держатомрегулювання: Україна реалізує Євродирективи в атомній галузі до 2017 р

Україна виконує зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Реалізація України Євродирективи в атомній галузі відбудеться до 2017 року. Про це сьогодні заявив під час брифінгу голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко, передає кореспондент РБК-Україна.

bozhko0612

Україна виконує зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС

“Ми реалізуємо ці директиви, я впевнений, до 2017 року”, – повідомив Божко.

За його словами, ці документи Україна зобов’язалася виконати в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

“У рамках цієї угоди Держатомрегулювання повинна реалізувати три основні директиви”, – наголосив Божко. Одна з них стосується ядерної безпеки.

“Одна з них – це оновлена директива з ядерної безпеки, в якій встановлюються вимоги щодо системи регулювання ядерної та радіаційної безпеки у країнах-членах ЄС. Також вимоги щодо реалізації нових проектів нових енергоблоків атомних електростанцій з точки зору підвищення безпеки. І також питання щодо рівня безпеки діючих енергоблоків”, – зазначив глава відомства.

Водночас ще одна директива стосується захисту людини від іонізуючого випромінювання. І останній євродокумент присвячений обміну інформацією в питаннях транскордонного перевезення радіоактивних матеріалів і відпрацьованого ядерного палива.

РБК-Україна [http://www.rbc.ua/ukr/news/gosatomregulirovaniya-ukraina-realizuet-evrodirektivy-1434011037.html] 11/06/2015