Парламент має цьогоріч ратифікувати угоду з ЦЕРН – Семиноженко

Верховна Рада у 2014 році має ратифікувати підписану минулоріч угоду про асоційоване членство України в Європейській організації ядерних досліджень (ЦЕРН).

Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, передає прес-служба відомства.

“Наступним етапом повинна стати ратифікація Верховною Радою угоди про асоційоване членство України в ЦЕРН. Це важливий крок, який введе в дію угоду з ЦЕРН і активізує двостороннє співробітництво. Зараз Держінформнауки здійснює необхідні процедурні заходи, пов’язані з реалізацією усіх внутрішньодержавних процедур, які потрібні для ратифікації угоди”, – сказав він.

За словами Семиноженка, це створить сприятливі умови на шляху інтеграції України до європейського наукового та дослідницького простору на міждержавному рівні, а також розширить можливості науково-дослідних установ і підприємств України щодо участі у тендерах ЦЕРН, виконання замовлень на виготовлення високотехнологічного обладнання, дослідженнях у галузі ядерної медицини.

“Як асоційований член, Україна зможе долучитися до створення нових матеріалів, розробки та впровадження нових обчислювальних та інформаційних технологій, розвитку грід-мереж, направляти молодих вчених на стажування та продовжувати співпрацю в рамках робіт за дослідницькими проектами ЦЕРН”, – додав Семиноженко.

Ukrinform