Україна поглиблює відносини в галузі використання атомної енергії в мирних цілях з державами СНД

Україна поглиблює міждержавні відносини в галузі використання атомної енергії в мирних цілях і з державами-учасницями СНД. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Угоди про координацію міждержавних відносин держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав в галузі використання атомної енергії в мирних цілях» ухвалено на засіданні Уряду 25 грудня 2013 року.

Heads of Governments

Глави урядів країн СНД. Фото: archive.government.ru

Зазначений проект постанови розроблено Міненерговугілля України з метою набуття чинності Угоди про координацію міждержавних відносин держав – учасниць СНД в галузі використання атомної енергії в мирних цілях, яка підписана 31 травня 2013 року у м. Мінськ.

Прийняття цієї постанови дозволить забезпечити здійснення узгоджених заходів, спрямованих на стійкий розвиток атомної енергетики, а також забезпечить ефективну підтримку та моніторинг реалізації укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав міжнародних договорів, дво- і багатосторонніх проектів, науково-виробничих програм і технологічних розробок у сфері використання атомної енергії в мирних цілях.

Крім того, на засіданні Уряду ухвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Протоколу про внесення змін до Угоди про основні принципи співробітництва у галузі мирного використання атомної енергії від 26 червня 1992 року».

Проект постанови розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України на виконання доручення Кабінету Міністрів України з метою набуття чинності Протоколу про внесення змін до Угоди про основні принципи співробітництва в галузі мирного використання атомної енергії держав – учасниць СНД від 26 червня 1992 року.

Прийняття проекту постанови дозволить підвищити ефективність організаційного та інформаційного супроводу діяльності держав – учасниць СНД у сфері мирного використання атомної енергії, комплексного забезпечення безпеки, розвитку інфраструктури та реалізації інноваційних проектів, підготовки висококваліфікованих кадрів для галузі.

www.kmu.gov