Янукович запросив Президента Франції у Чорнобиль

Президент Віктор Янукович підкреслив необхідність контактів на високому рівні між Україною та Францією у контексті поглиблення двосторонньої співпраці.

Про це він заявив під час зустрічі у Вільнюсі з Президентом Франції Франсуа Олландом, інформує прес-служба Глави держави.

«Пропоную, щоб ми з вами започаткували цю роботу», – сказав Глава держави.

Він запросив Олланда відвідати Україну з візитом та оглянути будівництво нового об’єкта «Укриття», який споруджується над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС французькими спеціалістами.

Гарним прикладом співробітництва між Україною та Францією, на переконання Президента, також може стати створення міжнародного Центру ядерної безпеки на базі Чорнобильської атомної електростанції.

Говорячи про зовнішню політику нашої держави, В.Янукович запевнив Ф.Олланда у незмінності євроінтеграційних прагнень України.

Президент Франції, у свою чергу, зазначив, що з повагою ставиться до рішення України щодо призупинення підписання Угоди про асоціацію та всеохоплюючу зону вільної торгівлі. За його словами, в цих питаннях необхідно «все зважити, враховуючи економічну ситуацію в Україні».

Ukrinform