Візит Західноєвропейської Асоціації регулюючих органів

12 листопада в рамках технічного туру Чорнобильську АЕС відвідали учасники пленарного засідання Західноєвропейської Асоціації регулюючих органів (WENRA).

chnpp2011

Чорнобильська АЕС

Західноєвропейська Асоціація регулюючих органів являє собою мережу з глав регулюючих органів країн ЄС з ядерними енергетичними установками і Швейцарії, а також інших зацікавлених європейських країн, яким був наданий статус спостерігача. Основними цілями WENRA є вироблення загальних підходів до ядерної та радіаційної безпеки, напрацювання критеріїв оцінки регулювання в країнах-кандидатах ЄС. Україна з 2009 року має статус спостерігача WENRA і вперше проводить чергове пленарне засідання Асоціації. В рамках програми засідання участники відвідали Чорнобильську АЕС.

Генеральний директор ДСП ЧАЕС Ігор Грамоткін, директор технічний (- головний інженер) ЧАЕС Андрій Білик ознайомили представників WENRA з положенням справ на чорнобильському майданчику та відповіли на численні запитання. Гості відвідали об’єкти по поводженню з РАВ на майданчику, а також ознайомилися зі станом реалізації проекту спорудження Нового безпечного конфайнмента.

ChNPP [http://www.chnpp.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1176:vizit-zakhidnoevropejskoji-asotsiatsiji-regulyuyuchikh-organiv-en&catid=100&Itemid=11&lang=uk] 19/11/2013